Reflexní akrylová barva pro silniční značení

26. 02. 2019

Jakým způsob lze zvýšit bezpečnost na silnicích? Představujeme produkt, který převyšuje běžné bezpečnostní silniční značení. Reflexní akrylová barva vytváří odraz po nasvícení světlem a je tak vhodná pro značení neosvětlených komunikací.


Má vysokou krycí schopnost s vysokou koncentrací pevných látek. Může se aplikovat přímo na různé podklady jako dřevo, sklo, cement, kov a další, a to díky velmi dobré přilnavosti. Lze ji použít na značení nových chodníků,cest nebo při překrytí původních barev používaných pro dopravní značení. Vyrábí se v šesti barevných provedeních - v červené, oranžové, zelené, modré, žluté, stříbrné.

Způsob použití luminiscenční akrylové barvy


  • Aplikují se štětcem, válečkem, airbrushem.
  • Před samotnou aplikací je vhodné provést testovací nátěr.
  • Luminiscenční akrylové barvy jsou vhodné k okamžitému použití. V případě potřeby lze zředit xylenem nebo toluenem. Pro aplikaci pomocí airbrush se doporučuje ředění max. 20 % (tryska min. 1 mm a velmi malý tlak).
  • Barva zasychá po 10–20 minutách (při T = 20°C a relativní vlhkosti 65 %). Pro aplikaci dalších vrstev se doporučuje nechat schnout 3 až 4 hodiny (minimálně na jednu vrstvu) v závislosti na teplotě a relativní vlhkosti.

Autor článku: Technologický tým Soluciones Luminiscentes