Barvy Marabu pro tamponový tisk

11. 12. 2019

Tamponový tisk je vhodný pro potisk různých druhů materiálů včetně skla, plastů, kovů, keramiky, textilu a dřeva. Lze říct, že díky tomu můžeme hovořit v případě tamponového tisku o jeho velké všestrannosti.


Certifikovaná bezpečnost


V Marabu věří v maximální bezpečnost jejich produktů, na druhou stranu také v jejich minimální vliv na životní prostředí. Vzhledem k tomu, že barvy jsou aplikovány na předměty denní potřeby a předměty, se kterými lidé běžně přichází do kontaktu, nejsou do barev přidávány nebezpečné, škodlivé látky.


Jednou z oblastí, ve které jsou využívány barvy Marabu pro tamponový tisk, jsou produkty pro nejmenší. Pro potisk hraček a kousátek jsou používány extra bezpečné barvy. Tyto barvy jsou zbaveny látek, které by mohly být škodlivé. Průkopníkem mezi produkty Marabu v této oblasti je systém Tampa® Tex TPX. Tento systém prošel všemi testy, které vyžadují jednotlivé segmenty trhu s ohledem na zdraví a bezpečnost, odolnost proti smývání a sterilitu. Pečlivě vybírané přísady pro potisk lahviček a šidítek vyhovují přísným požadavkům tohoto odvětví.


Tampa® Tex TPX


  • Dvousložková barva vhodná pro širokou škálu podkladů
  • Úspěšně testovaná pro hračky, dětské produkty a zdravotnické příslušenství
  • V souladu se zdravotními a bezpečnostními standardy, např. EN 71/3
  • Velmi dobrá přilnavost na různé materiály
  • Dobrá zpracovatelnost pro spolehlivé a efektivní postupy

Autor článku: Technologický tým Marabu