Luminiscenční pigmenty a barvy: novinky v sortimentu Servis Centra

8. 01. 2019

Náš nový partner, španělská firmaSoluciones Luminiscentes, se zaměřuje na vývoj a výrobu luminiscenčníchpigmentů a barev. Tyto produkty nachází uplatnění v celé řadě odvětví – odoblasti tisku a sítotisku, výroby bezpečnostního značení, přes oblast umění, ažpo odvětví kosmetického a zábavního průmyslu.


V Soluciones Luminiscentes (dáleSL) vyrábí všechny druhy fotoluminiscenčních barev a laků. Firma má vlastnívýrobní postupy, disponuje kvalitními stroncio-hliníkovými pigmenty, které jsou testovány a vyvíjeny téměř 10 let. Díky tomu je tato značka zárukou úspěšné aplikace.

Z obsáhlé nabídky produktů představujeme následující:

Tekuté nátěry

Barvy na bázi vody

Pro vnitřní i venkovní použití, bez jakýchkolitěkavých látek, bez znečisťujících látek a zápachu. Vodou ředidlový nátěr jebezpečný. Je navržen a vytvořen pro ty aplikace, kde není žádoucí použítředidlové barvy (které produkují výpary a/nebo zápach ředidla).

Akrylové barvy

Využití na množství povrchů, jednosložková barva,ideální všechny aplikace, rychleschnoucí. Akrylová barva na bázi ředidla mávelkou abrazivní odolnost a zásadivost. Má výbornou přilnavost na jakýkolivpovrch, zvláštně pak je vhodná pro nátěry betonových a asfaltových vozovek vprůmyslových halách, na parkovištích a dálnicích nebo silnicích, které musíodolat častému používání. Jedná se o univerzální barvu, která je velmi žádanápro svoji vynikající výkonnost, kvalitu a dobrou povrchovou úpravu, hladkost aodolnost.

Epoxidové dvousložkové barvy

Nátěr pro speciálně vnitřní použití(sklady, parkoviště, metra, letiště obchodní centra atd.). Je odolný proti odíránía chemikáliím, rychleschnoucí. Epoxidové barvy jsou extrémně tvrdé. Epoxidováúprava, dvousložková vytvrzená polyamidem. Má vysokou odolnost pro vodě arůzným chemickým nebo agresivním činidlům. Je doporučován pro svoji odolnostpři silném provozu.

Polyuretanový dvousložkový nátěr

Použití do interiéru i exteriéru.Vysoce odolný při silničním provozu. Rychleschnoucí a rychle vytvrditelný. Mápodobu alkalického smaltu s vysoce kvalitní povrchovou úpravou. Charakterizovánsvou jednoduchou aplikací pomocí štětce nebo špachtle, stejně tak jako svýmivýbornými venkovními vlastnostmi – odolnost a zachování jasu. Vyniká svoutvrdostí, flexibilitou a odolností proti povětrnostním vlivům.


Textilní laky a plastisoly

Aplikace: tisk a sítotisk.

Tyto produkty absorbují světlo rychle a vyzařují je ve tmě po dlouhou dobu. Jsou to syntetické akrylové copolymery vysoce odolné vůči náhlým změnám teplot, praní, ohýbání a zahřívání. Saténový a tixotropní charakter umožňuje přímou aplikaci, je rychleschnoucí a vysoce přilnavý na umělá apřírodní vlákna, včetně těch velice elastických a flexibilních.

Fotoluminiscenční laky

Na potisk textilu technikou sítotisku, jsou na bázi vody a vysychají při pokojové teplotě. Proces sušení může být urychlen použitím tepla. Jejich hlavní výhodou je luminiscence a odolnost proti praní a tření.Pokud lak aplikujete na tmavé oblečení, doporučuje se použít jako první vrstvu bílou podkladovou bázi a poté 2 až 3 vrstvy fotoluminiscenčního laku. Doporučuje se sušit na vzduchu po dobu 6 dnů. Pro sušení v troubě pak při teplotě mezi 100°C až 120°C. Také by mohl být použit fén v bezpečné vzdálenosti (po dobu 2 – 3 minut). Textilní barvy se používají při práci s plátnem o 43 vláknech. Nedoporučuje se pro plátno větší než 60 vláken kvůli hustotě fotoluminiscenčního pigmentu.

Fotoluminiscenční plastisol

Pro přímý tisk nebo přenos textilního tisku. Měl by být aplikován na bílý nebo jasný povrch. V případě použití na tmavé pozadí, doporučuje nanést první vrstvu bílého plastisolu. Plastisol vysychá v sušící troubě při 150°C až 160°C (záleží na době sušení), tudíž nehrozí, že by podklad vysychal do dalšího dne.


Fotoluminiscenční PVC

Kategorie A: fotoluminiscenční PVC kategorie A disponuje svítivostí více než 260 milikandel po dobu 10 minut a více než 3000 minut dosvitu (až do úplného útlumu). Složení: 1,2 mm silná PVC vrstva, fotoluminiscenční vrstva a finální UV ochranná vrstva.

Kategorie B: fotoluminiscenční PVC kat. B disponuje svítivostí více než 150 milikandel po dobu 10 minut a více než 1600 minut dosvitu. Složení: 1,2 mm silná PVC vrstva, fotoluminiscenční vrstva a finální UV ochranná vrstva.

Fotoluminiscenční vinyl

Kategorie A: fotoluminiscenční vinyl disponuje svítivostí více než 260 milikandel po dobu 10 minut a více než 3000 minut dosvitu. Složení 0,35 mm silný lepivý film na pružné PVC vrstvě, fotoluminiscenční vrstva a UV ochranná vrstva. Možné využití pro tisk a sítotisk.

Kategorie B: fotoluminiscenční vinyl disponuje svítivostí více než 100 milikandel po dobu 10 minut a více než 1400 minut dosvitu. Složení: 0,35 mm silný lepivý film na pružné PVC vrstvě, fotoluminiscenční vrstva a UV ochranná vrstva. Možné využití pro tisk nebo sítotisk.



Pro získání kompletních informací o produktech firmy Soluciones Luminiscente se obraťte na pracovníky Servis Centra.

Autor článku: Technologický tým Soluciones Luminiscentes