Oeko-Tex®: co to je a které naše barvy jej splňují

14. 01. 2020

Udržitelnost znamená spojit hospodářský úspěch s odpovědným jednáním. Firma Marabu dlouhodobě následuje tento princip a nyní za to byla opět odměněna. 

Barevná série Tampapur TPU firmy Marabu byla institutem Oeko-Tex® Hohenstein certifikována podle normy „Oeko-Tex® Standard 100“. Etiketa „Textiles Vertrauen“ (textilní důvěra) by měla zaměřit více pozornosti na standardy Oeko-Tex® a zvýšit povědomí o textiliích, které obsahují minimum škodlivin. Aby byl nějaký výrobek certifikován podle tohoto standardu, musí splnit řadu přísných kritérií.

Barvy certifikované textilní důvěrou Oeko-Tex® Standard 100 


Pro potisk technikou „Tagless Textiles“ (konfekce, kde jsou povinné údaje přímo natisknuté uvnitř textilního kusu a neobsahují nášivky, které často dráždí pokožku) byla plně certifikována barva Tampapur TPU. Tento certifikát znamená nejen, že barva odpovídá požadavkům teoreticky, nýbrž to, že barva byla institutem velmi důkladně prozkoumána. 


Tak se barva Tampapur TPU stala první tamponovou tiskovou barvou na trhu s certifikací Oeko-Tex® Standard 100. Později tuto certifikaci získala i další tamponová barva firmy Marabu, a to také velmi univerzální barva Tampa Tex TPX.  

Autor článku: Alena Popelková