Další z úspěšných projektů s NIR technologií

31. 07. 2019

Moderní zářič tepelné energie, tak lze nazvat velmi kompaktní zařízení určené pro vytvrzovaní barev, zbavení materiálu vody a vlhkosti, ohřev před tvářením, ohřev před laminací apod. 


Koncem minulého roku jsme úspěšně dokončili projekt, kde NIR zářič urychluje sušení ředidlové barvy nanášené válečkem a sítotiskem. Zákazník si díky této technologii zajistil úsporu prostorů a vyhnul se také dlouhé čekací době, kdy barva zasychala i 24 hod. Až po této době bylo dříve možné produkt zabalit a exportovat konečnému zákazníkovi. Nyní po aplikaci NIR se po vychladnutí potištěného dílu zboží ihned balí a exportuje.  Zákazníkovi jsme tímto řešením ušetřili prostory, čas i peníze. Z čeho se zařízení skládalo? Ze zářiče s odvodem horkého vzduchu, chlazení zářiče s filtrací vzduchu s připojením flexibilní hadicí, napájení chladícího ventilátoru a řídící jednotky se vzduchovým chlazením tyristorů a filtrem vzduchu. Konstrukce byla montovaná z hliníkových profilů.

Další z úspěšných projektů s NIR technologií

Tato technologie je velice kompaktní, je možné ji implementovat do jakékoliv linky a nechat ji řídit nadřazeným systémem. Zákazník tedy nemusí řešit nákup kompletní nové linky, ale pouze její doplnění nebo přestavbu.


V případě, že máte zájem otestovat toto unikátní zařízení, neváhejte nás kontaktovat. Testy můžeme provést  jak v naší laboratoři, tak případně přímo u vás ve výrobě.

Moderní NIR zářič tepelné energie

Autor článku: Tomáš Horecký