Jednosložková sítotisková a tamponová řada Mara® Tech MGO

17. 01. 2022

Mnoho aplikací vyžaduje po tiskové barvě maximální výkon: dobrou přilnavost, chemickou odolnost při mytí nádobí a čištění – tyto požadavky lze zpravidla splnit pouze přidáním tužidla. Firma Marabu má ovšem řešení pro tisk bez tužidla. 


Jak dosáhnete s jednosložkovou sítotiskovou a tamponovou barvou Mara® Tech MGO od Marabu těch nejlepších výsledků na obtížných materiálech, jako je sklo a kov? A proč byste ji měli používat?


Mara® Tech MGO je chemicky vysoce odolná sítotisková a tamponová barva, s výborným leskem a vysokou krycí schopností. Jedná se o jednosložkový barevný systém, čímž se snižuje riziko nesprávné přípravy barvy a zároveň se zvyšuje bezpečnost celého tiskového procesu a také uživatelská přívětivost. Pro zvýšení odolnosti barvy na potištěném povrchu doporučujeme vytvrdit v teplotě 180 °C.


Pro tisk s Mara® Tech MGO nepotřebujete žádná tužidla, tudíž po každém jednotlivém tiskovém procesu už nemusíte vyhazovat nespotřebovanou barvu kontaminovanou aditivy.  Po tiskovém procesu barvou MGO můžete zbytky barvy znovu použít. Jen se ujistěte, že je skladujete v samostatné kovové dóze se vzduchotěsným víkem. Pokud jste použili aditiva, nevracejte barvu zpět do původní plechovky.


Mara® Tech MGO je vhodná pro aplikace na sklo, kosmetiku a nábytek, pro citlivé aplikace (zejména kojenecké lahve), dále pro 3C aplikace (dotykové panely) a kovy, např. nerezové panely.


Řada Mara® Tech MGO nabízí 17 základních odstínů a 6 vysoce krycích odstínů. Všechny odstíny jsou navíc vzájemně mísitelné pro nespočetné množství tónů. 


Jednosložková sítotisková a tamponová řada Mara® Tech MGO

Autor článku: Technologický tým Servis Centra