Lepidla pro flockování testovacích proužků na koronavirus - MECOFLOCK® L 844/1 & D 453/5

23. 04. 2020

Není pochyb o tom, že koronavirová krize nám všem způsobila mnoho komplikací a vedla k řadě omezení. Důležité je se ale na situaci dívat také z jiné stránky. Mimo jiné také na fakt, že kvůli současnému vývoji vyvstávají na trhu nové požadavky, na které je třeba flexibilně reagovat.


Proto společnost Kissel + Wolf přichází s lepidlem MECOFLOCK® pro flockování testovacích proužků na koronavirus. Cílem je, aby sliny testovaných subjektů přilnuly na flockované oblasti testovacích proužků. K tomu je vhodný jak MECOFLOCK® L 844/1, tak také MECOFLOCK® D 453/5.


MECOFLOCK® L 844/1 je dvousložkové lepidlo na bázi rozpouštědel vhodné pro sítotisk, nástřik a nanášení válečkem, které se rovněž používá pro flockování kovů, plastů a různých dalších substrátů. Po úplném vytvrzení je lepidlo odolné i vůči vysokým teplotám, a to až do 160 ° C. Je také odolné vůči vodě, olejům, mastnotě a kyselinám.


MECOFLOCK® D 453/5 je disperzní lepidlo aplikovatelné principem nástřiku, které se používá pro flockování řady materiálů, především polystyrenu, ABS (akrylonitril-butadien-styrenu), SAN, dřeva, dřevotřísky, mnoha kovů a dalších substrátů. Po vytvrzení je výsledkem tvrdý, houževnatý lepicí film s vysokou mechanickou odolností a velmi dobrou odolností vůči vodě.


Při správném použití, zpracování a sušení dosahují obě lepidla MECOFLOCK® evropské bezpečnostní normy EN 71-3. Evropská norma EN 71 stanovuje bezpečnostní požadavky na hračky. Norma EN 71-3 se poté týká Specifikace pro migraci určitých prvků.


O metodě flockování a jejím principu si můžete také více přečíst v našem starším článku na odkazu zde. 


V případě, že máte o produkty zájem nebo se chce dozvědět více informací, kontaktujte prosím náš technologický tým Servis Centra a.s. Rádi Vám pomůžeme a poradíme s poptávkou nebo dotazy. 

Lepidla pro flockování testovacích proužků na koronavirus - MECOFLOCK® L 844/1 & D 453/5

Autor článku: Technologický tým Servis Centra