Napínací zařízení SEFAR 3A

25. 05. 2022

Nový napínací systém SEFAR 3A s postupným tlakem ve svěrkách a funkcí zdvihu zvyšuje kapacitu napínání a snižuje riziko trhání tkaniny.

Tkanina nevyjíždí ze svěrek a je vyloučeno tření tkaniny o rám. Automatické zavírání a otvírání svěrek zvyšuje kapacitu napínání.  Napínací svěrky SEFAR 3 A jsou vhodné pro jakékoliv velikosti napínaných rámů i pro všechny typy tkanin, včetně ocelových. 


Systém se vyznačuje robustní konstrukcí, možností použití jednookruhového nebo dvouokruhového pneumatického systému, snadným otvíráním a zavíráním svěrek. Při napínání dochází k předpětí rámů, které zaručuje rovnoměrné hodnoty napnutí a opakovatelnost procesu. Tkanina je při napínání nad rámem. To je šetrnější způsob, který omezuje poškození tkaniny o rám. Systém umožňuje rychlé přestavení na jiný rozměr.


Svěrky se dodávají v šířce 150 nebo 250 mm se zdvihem 75 nebo 145 mm. Maximální možné napnutí na 45 N/cm. Pro rámy do velikosti stran asi 150 cm je možné používat jednookruhový pneumatický systém, pro větší rány je vhodnější dvouokruhový systém.  


K napínacímu zařízení se dodávají různé řídící jednotky. 


Napínací zařízení SEFAR 3A

Autor článku: Technologický tým Servis Centra