Original SPS® STOP Zylinder - cylindrické sítotiskové automaty

29. 01. 2020

Extrémně přesné sítotiskové automaty robustní konstrukce, snadno ovladatelné a především velmi rentabilní v provozu i při tisku malých nákladů, díky snadnému přestavení na novou zakázku.


Osvědčený princip stop-cylindru umožňuje tisk až 4 500 archů za hodinu.  Cylindrické stroje obecně se vyznačují velkou rychlostí a přesností tisku. Tisk probíhá na vrchlíku přesně broušeného ocelového válce. Stroje SPS pracují se systémem, kdy se cylindr v okamžiku nastavení potiskovaného archu zastaví (stop cylindr). SPS cylindry jsou vybaveny taktově řízenými prvky pro upínání substrátu a nakládacími kolíky s optickými čidly.


Tisk je pak realizován těrkami na těrkovém voze  s hydraulicko-pneumatickým pohonem, centrální předvolbou přítlaku těrky a samostatnou synchronizací s rotací cylindru.


Tiskový stroj je doplněn podavačem na zadní hranu pro nakládání po jednotlivých arších nebo proudově. Podle požadovaného záměru je za stroj umístěn sušicí tunel (UV horkovzdušný, kombinovaný) a stohovač.


Samozřejmostí je pneumatické upínání rámů, možnost odklopení tiskové jednotky pro snadný přístup k sítu při čištění, odvádění par ředidel při tisku ředidlovými médii, online přenos servisních dat a další funkce.


Autor článku: Alena Popelková