O společnosti ROQ

3. 03. 2020

Jelikož jsme se nově stali dealerem a servisním partnerem firmy ROQ, tak bychom vám rádi tuto společnost nyní podrobněji představili.


Firma S. Roque - Máquinas e Tecnologia Laser (ROQ) se nachází v srdci regionu „Vale do Ave“ (údolí Ave) a působí ve vlastních zařízeních s krytou plochou o výměře přibližně 398 000 čtverečních stop. Společnost byla oceněna Portugalským institutem pro malé a střední podniky po dobu pěti let v řadě jako „Leader SME“ a „SME of Excellence“. 


ROQ je národním lídrem v oblasti své činnosti - výroby strojů a zařízení pro potisk textilu, digitálního potisku textilu a balení. V současné době zaměstnává více než 430 lidí soustředěných v různých odděleních společnosti.


S funkčními vybaveními a kvalifikovanými, zkušenými profesionály se S. Roque pyšní nejmodernějšími nástroji a technologiemi v oblasti strojírenství a vývoje produktů. Zařízení vyráběná v ROQ mají svůj vlastní design, který je vyvinutý specializovaným technickým oddělením tak, aby odpovídal specifikacím projektu a aby kvalitativně splňoval požadavky jakéhokoli partnera.


Po dobytí a upevnění pozice jedničky na portugalského trhu se S. Roque stal také globálním lídrem v oblasti textilního tisku, digitálního textilního tisku a balení. S. Roque vyrábí velkou škálu produktů a pracuje se zákazníky a partnery z celého světa působícími na 5 kontinentech: od Evropy, přes severní Afriku či Austrálii, až po jižní a severní Ameriku. 

Vytváření řešení – krédo ROQ

S. Roque se již více než 35 let věnuje konstrukci textilních tiskových strojů. Přestože je původ této společnosti spojen spíše s údržbou těchto zařízení, byla zde vzápětí identifikována poptávka po sestavení tohoto typu stroje od nuly. Portugalský region „Vale do Ave“  je tradičně oblastí, která vyrábí vysoce kvalitní tkaniny, a společnost S. Roque tak využila příležitosti k vytvoření kvalitního produktu pro extrémně náročnou klientelu.


Firma se ale nespokojila pouze s vyplněním této mezery na trhu, a tak od počátku usilovala o svou internacionalizaci. Zpočátku tvořila evropská partnerství především z geografických důvodů a také se věnovala brazilským a jihoamerickým partnerstvím z kulturních a jazykových důvodů. V tomto tisíciletí se pak stala celosvětovým lídrem.


S. Roque rostla organicky, vyvíjela se a předpovídala potřeby trhu. Dnes ovšem nestačí mít ten nejlepší produkt na trhu, je také potřeba poskytovat vynikající služby a mít přístup do kteréhokoli místa na světě. S. Roque se pyšní snahou o dokonalost ve všem, do čeho se zapojuje, s důrazem na hledání správných řešení.


V roce 2015 se značka S. Roque transformovala v ROQ. V 21. století zde vyvstala potřeba vytvořit globální značku, která dokáže efektivně komunikovat, ale která se zároveň může pyšnit 35 letou historií, inovacemi a poskytováním globálních služeb.


O společnosti ROQ

Autor článku: Technologický tým Servis Centra