SignTronic - vítejte ve světe švýcarské CtS technologie

30. 06. 2022

Neustálé změny a nutnost optimalizovat procesy, snižování nákladů a zlepšování kvality znamenají pro švýcarskou společnost SignTronic hlavně hledání nových řešení. Výhody a možnosti sítotisku lze využít jednodušeji a ve vyšší kvalitě použitím sítotiskové šablony vyrobené přímým osvitem dat z počítače (technologie CtS) rovnou na ovrstvenou síťovinu.


Na počátku jsou tisková data a cílem je tisk, který je co možná nejvěrnější reprodukcí oněch tiskových dat. Jenže v reálně světě do každého procesu vstupuje nějaká chyba, či odchylka, která se někde více či méně projeví. Proto při snaze o dokonalost uvítáme vždy každou možnost, která dokáže takovou chybu v procesu vyloučit, či některý celý proces dokonce vynechat. A to přesně dělá technologie CtS (Computer To Screen). Je tu možnost vynechat výrobu filmu a požadovaný obraz „promítnout“ přímo na emulzi ovrstvené šablony. Tím získáte daleko kvalitnější a opakovatelnou tiskovou předlohu, která umožní standardizovat tiskový proces, vyšší produktivitu a minimální vliv lidského faktoru na tisk. 


SignTronic - vítejte ve světe švýcarské CtS technologie

STM-MICRO

Flexibilní a kompaktní, vhodný pro malé šablony. STM-MICRO je produkt založený již na čtvrté generaci systémů přímé expozice StencilMaster. CPL 330 W UV lampa nebo UV LED DUO zaručuje správnou expozici prakticky se všemi síťovinami a emulzemi. 

STM-ONE 

Kompaktní a atraktivní první krok k přímé expozici bez filmu, s vysoce kvalitní osvitovou hlavou s garantovaným rozlišením 1270 dpi. Produkce více snímků, současně lze tak exponovat několik menších šablon. CPL 330 W UV lampa nebo UV LED DUO zaručuje správnou expozici prakticky se všemi síťovinami a emulzemi. 


SignTronic - vítejte ve světe švýcarské CtS technologie
SignTronic - vítejte ve světe švýcarské CtS technologie

STM-XS 

Flexibilní a kompaktní stroj s vysoce kvalitní osvitovou hlavou s garantovaným rozlišení 1270 dpi, 2400 dpi nebo 3040 dpi. Tento model navržený společností SignTronic je vhodný zejména pro malá síta, která se používají buď jako samostatná dvojitá síta nebo pro současnou manipulaci s několika síty. Díky speciálním rámečkovým adaptérů, tzv. „master frames“, lze vložit několik malých sít a poté je automaticky exponovat, jedno po druhém. 

ŘADA STM-TEX

Modulární koncepce pro nadstandardní textilní tiskárny, s rychlostí expozice až 650 mm/s. Vysoce kvalitní osvitová hlava s garantovaným rozlišením 1270 dpi. Stoprocentní přesnost umístění obrazu na sítu díky laserovému záznamu. Navrženo pro budoucí upgrade ze samostatného expozičního systému CtS na plně automatizovaný IN-LINE celkový (modulární) systém. 

SignTronic - vítejte ve světe švýcarské CtS technologie

Autor článku: Technologický tým Servis Centra