Velkoformátový sítotisk SERVIS CENTRUM a.s.

12. 11. 2021

Sítotisk se ve srovnání s jinými tiskovými technikami vyznačuje některými jedinečnými vlastnostmi. Je to především možnost potisknout v podstatě jakýkoliv materiál, a to díky velké paletě různých typů barev pro sítotisk, které zohledňují potiskovaný substrát i další vlastnosti tisku (odolnost, životnost). Další speciální vlastností je možnost určit si tloušťku sítotiskem nanášené vrstvy. To ze sítotisku dělá obecnější techniku nanášení vrstev a umožňuje aplikace přesahující prosté techniky pro dekorování nebo značení.


S ohledem na tyto vlastnosti sítotisku vyrábíme na zakázku sítotiskové rámy pro nejrůznější aplikace. Díky mnohaleté zkušenosti jsme schopni podle požadavků zákazníka vyrobit rám, potáhnout jej vhodnou tkaninou a případně zhotovit i šablonu. Všechno to jsme schopni dělat ve formátech od několika centimetrů až po 4100 x 2500 mm, protože v naší produkci disponujeme moderními technologiemi pro každý jednotlivý krok výroby.


Sítoviny napínáme podle doporučení výrobce nebo podle specifického požadavku zákazníka. Šablony zhotovujeme buď metodou CTS, nebo kontaktním kopírováním z předlohy. Při výrobě šablony můžeme přizpůsobit tloušťky šablonové vrstvy zakázce, podle druhu práce a požadované vrstvě natisknuté barvy nebo jiného média. Samozřejmostí je použití vhodného šablonového materiálu s ohledem na tiskové médium, čištění a očekávanou velikost nákladu.


Velmi malé formáty se kromě tisku barvami používají pro nanášení různých funkčních vrstev, například elektrotechnických laků, krycích vrstev pro další technologie, apod. Velkoformátové šablony se používají nejčastěji pro dekorování skel dopravních prostředků, dále pak architektonických prvků (dělicí příčky, sprchové kouty, dveře, zábradlí apod.) nebo při výrobě nábytku, dále pak velkoformátových reklamních tabulí, prosvětlených displejů, plachet, apod. Potiskovaným materiálem může být sklo, ale i dřevo, plasty, ocel a jiné materiály.


Rádi vám poradíme s přípravou i vlastním tiskem i při použití extrémních formátů, nastíníme možnosti využití, případně dodáme potřebnou technologii a tiskové barvy odpovídající potiskovanému substrátu. Stačí kontaktovat náš technologický tým Servis Centra a.s.

Autor článku: Technologický tým Servis Centra